• img rakmacka
  • img cafe jansku
  • Kafé käringsund
  • img lekrum
  • img tipsrunda mobil-1920x1080px

Kafé Käringsund och lekrummet

I trivsamma Kafé Käringsund serveras husmanskost, kaffe, smörgåsar, bakverk och glass. Maten här baseras, liksom i våra övriga restaurangen på säsongens råvaror.

I trivsamma Kafé Käringsund erbjuder vi en varierad meny med välsmakande husmanskost, läckra räksmörgåsar, köttbullssmörgåsar, bullar och bakverk från åländska Ålandsbagarn och Ronjas bageri i Grisslehamn.

Kafé Käringsund har öppet på alla turer och här kan du inled dagen med en perfekt kaféfrukost med ett urval av goda alternativ. Njut av ångande varm gröt, nykokta ägg eller smörgåsar fyllda med bl.a. medwurst, skinka och smakrik ost från Åland, allt på bröd (fralla ooch baguett) från Ålandsbagarn och Ronjas bageri.

I vitrinskåpet hittar du alltid smakliga smörgåsar och goda bakverk som tårtbitar, biskvier och andra bakverk från Ronjas Bageri i Grissleham och från Ålandsbagarn. Ibland kan du också kliva in i kaféet och känna doften av nybakade bakverk, då är det vår kafépersonal som gjort hembakat fika som finns till försäljning.

Under dagen serverar vi husmanskost och här hittar du alltid bl.a. våra goda köttbullar med mos, ett gott fiskalternativ och ett vegetariskt alternativ samt andra goda rätter. Menyn i kaféet varierar beroende på vilka råvaror vi fått för dagen. Till husmanskosten ingår alltid salladsbord.

Oavsett om du reser med oss på morgonen, på dagen eller på kvällen så är Kafé Käringsund alltid öppet och serverar dig god och välsmakande mat och dryck. Observera att varm mat serveras fram till kl. 20.30 på kvällsavgången.

Eckerö Linjen kvalitetstämpel

Vi på Eckerö Linjen är väldigt måna om att servera god och vällagad mat.

För att kvalitetssäkra gör vi en undersökning som genomförs av Marknadskraft AB, ett branschanslutet undersökningsföretag. I vår gästnöjdhetsmätning har kafeterian fått nedanstående vitsord under maj 2024 av 1322 respondenter. Skalan går från 1–6, där 6 är det högsta och 1 det lägsta vitsordet.

Var maten god och vällagad? 72 % har gett vitsordet 5-6
Bemötande från personalen? 87 % har gett vitsordet 5-6

Genom Marknadskrafts medverkan garanteras gästernas anonymitet och att undersökningen utförs på korrekt sätt.

Piratrummet Skepp o´skoj

Stig ombord på M/S Eckerö och äntra piratrummet "Skepp o'Skoj", en plats där ditt äventyr börjar. Här hittar du ett piratskepp med en ratt, kompass och en rutschkana för de modiga piraterna. Hela detta piratparadis är dekorerat av konstnären Jonas Wilén, som bor på Åland och är känd för sina teckningar.

Intill piratrummet hittar du ett balansrum med en liten klättervägg och digitala spelkonsoler. Det är en utmaning för de små piraterna att testa sina färdigheter. Men oroa dig inte, för kafeterian är precis bredvid, så du kan ha koll på dina små äventyrare samtidigt som du njuter av en kopp kaffe eller något annat gott. I kafeterian serveras även piratköttbullar och självklart glass för de hungriga små magarna.

Digital tipsrunda ombord

I vårt lekrum eller vid informationen på däck 5 hittar du en QR-kod som lotsar dig in i vår digitala tipsrunda med kluriga frågor. Bara skanna koden med din smartphone och du är redo att starta tipsrundan.

Vår tipsrunda ger dig också en liten rundtur på båten som är perfekt för små barn med spring i benen. Mer information fås också från informationen på däck 5.

Pyssel- och aktivitetshäfte för små pirater

Om du behöver något att sysselsätta de mindre med under båtresan, pyssla då i vårt pyssel- och aktivitetshäfte från Eckerö Linjen. Det är det perfekta tidsfördrivet för att hålla dem underhållna. Köp ditt exemplar för endast 20 kr, tillgängligt ombord i taxfreebutiken och i fartygets Information på däck 5.

Så nu är det bara att segla iväg mot äventyret!


Restaurangen har öppet enligt följande:
Vi välkomnar dig på alla avgångar med husmanskost, smörgåsar, bakverk och glass. Under kvällsavgången serveras varm mat fram till kl. 20.30.

Observera att alla tider är angivna i lokala tider om inte annat nämns.

img huvudbild juni-augusti

Taxfree

Dofter, smycken, väskor, drycker och massor med godis hittar du i vår taxfreebutik. Missa inte våra specialerbjudanden på utvalda…

Läs mer
img mat kott

Mat och dryck

Inled din resa med att äta i någon av restaurangerna som finns ombord på M/S Eckerö. Våra menyer speglar alltid den aktuella…

Läs mer
img kryssningavardarna pa dack bla

Nöje och artister

Nöjeskryssa och njut av underbara live-musik alla dagar i veckan! Våra kryssningsvärdar och gästmusiker håller stämningen i…

Läs mer