• img tom-tits-experiment-stora-schackspelet
  • img tom-tit-experiment-tjejer-springer
  • img tom-tits-experiment-dotter-mamma-cycklar

Utforska Tom Tits Experiment

Välkommen till Sveriges första och största science center – en spännande och kreativ plats där naturvetenskap och teknik står i centrum. Med över 400 experiment och aktiviteter finns här något för alla åldrar och intressen.

På Tom Tits aktiveras många sinnen samtidigt och en stor del av upplevelsen är fysisk, där du verkligen får känna på experimenten genom att snurra, hoppa och tänka.

Tom Tits är resmålet för dig som älskar att utforska och upptäcka. Genom lek kan du få en djupare förståelse för både naturvetenskap och teknik. Vi bjuder in dig till en plats där du kan testa dina egna idéer, utforska mysterier både i sinnet och i kroppen, samt utmana dig själv och andra i att förstå hur världen fungerar.

Utställningarna är utformade för att vara både pedagogiska och engagerande samtidigt som de skapar glädje och skratt. Alla experiment är öppna för dig att prova på, oavsett din ålder eller förkunskaper. Många av upplevelserna engagerar flera av dina sinnen och en del experiment får du helt enkelt uppleva genom att snurra, hoppa eller studsa. Du är fri att testa experimenten i vilken ordning du vill. På varje våningsplan finns skärmar som visar dagens program så att du kan planera din upptäcktsresa på bästa sätt.

Såpbubbleshow

Stig in i såpbubblans förtrollande värld där du får uppleva en mängd olika bubblor - stora, små, runda, kantiga, tunga - ja, alla tänkbara variationer av såpbubblor! Här utforskas vetenskapliga fenomen genom bubblan och experimenterar med att skapa olika geometriska former av bubblor. Vad är det egentligen som gör att en bubbla blir till just en bubbla? Det är frågor som undersöks och utforskas under de fascinerande såpbubbelshowerna. Se tiderna för såpbubbleshower här

Boka boende i Sverige via oss!

Vi erbjuder sköna, trevliga och prisvärda hotell som passar alla smaker. Oavsett om du reser ensam, med familjen eller i grupp, så hjälper vi dig att hitta det perfekta hotellet för ditt sällskap.

När du bokar boende genom oss får du förmånliga erbjudanden på båtbiljetter, vilket gör din resa ännu mer prisvärd och bekväm. Så låt oss ta hand om detaljerna medan du kan koppla av och njuta av din resa full ut!