• img skansen (5)
  • img skansen (7)
  • img skansen (9)
  • img skansen (8)

Underbara Skansen

På Skansen möts det förflutna och nuet, djur och kultur, traditioner och trender. Sveriges själ i ett levande museum, mitt i Stockholm.

Njut av stämningen på Skansen i Stockholm. Vandra runt och hälsa på hos djuren i djurparken, besök Skansen-akvariet och handla på marknaden.

På Skansen träffar du vilda nordiska djur, lantraser, tamdjur och Östersjöns invånare. Skånegås, linderössvin, Norsk fjordhäst, åsenfår, björn, ren och Skånsk blommehöna samsa på gården med Roslagsfår och andra djur. På Lilla-Skansen kan du också hälsa på hos katterna, marsvinen, sandödlan och dvärgmusen. Missa inte heller ett besök på Skansen-akvariet, där alla apor, fiskar och krokodiler, skorpioner, papegojor, grodor och kungskobras Sir Väs bor. Ta också chansen att klappa en spindel, om du törs!

Historien från livet
Att gå in genom portarna på Skansen är som att gå in i en annan tid och möta människorna från tre sekel - här visas levande historia. Upptäck och upplev allt från 1720 till nutid genom att besöka de små gårdarna.

Baltic Sea Science Center
På Baltic Sea Science Center kan du gå ner under ytan och möta djuren som lever där samt ta del av de viktiga utställningarna om Östersjön och miljön. I huset finns akvarier med många av Östersjöns arter så som abborre, blåmussla, plattfiskar, öronmaneter och strömming.

Marknader och temadagar
Varje höst ordnas hantverksdagar och höstmarknad med god mat och försäljning av bl.a. sylt, grönsaker och hantverk. I slutet av året ordnas den traditionella julmarknaden. På julmarknaden hittar du ett 70-tal marknadsbodar fyllda av delikatesser till julbordet, marsipan, julbröd, lokalproducerat hantverk av textil, trä, keramik och ull. Det finns också gott om härliga smakupplevelser som kolbullar, våffelstånd, glögg och brända mandlar.

Entrébiljett till Skansen köps på plats eller på deras hemsida www.skansen.se

Boka boende i Sverige via oss!

Sköna, trevliga och prisvärda hotell för alla smaker. Vi hjälper dig att hitta ett hotell som passar för just ditt sällskap.