• Julmarknad Skansen
  • julmarknad bod Skansen
  • img skansen (6)
  • img skansen (7)
  • img skansen (9)
  • img skansen (8)

Underbara Skansen - Stockholms kulturella skatt

På Skansen möts det förflutna och nuet, djur och kultur, traditioner och trender. Sveriges själ i ett levande museum, mitt i Stockholm.

Njut av stämningen på Skansen i Stockholm. Vandra runt och hälsa på hos djuren i djurparken, besök Skansen-akvariet och handla på marknaden.

På Skansen, den historiska friluftsmuseet och djurparken, kan du uppleva en fascinerande blandning av vilda nordiska djur, lantraser, tamdjur och vilda djur från Östersjöområdet. Här möter du en mångfald av arter och kulturer som tillsammans skapar en unik upplevelse. Här är några höjdpunkter för ditt besök på Skansen:

Winter Lights på Skansken

När dagarna är som kortast lyser Winter Lights upp i mörkret. Kom i stämning inför högtidshelgerna och gör Winter Lights till din nya tradition!

Njut av an oförglömlig eftermiddag eller kväll. Promenera genom spektakulära ljusinstallationer och upplev vackra Skansen på ett helt nytt vis. Perfekt för alla åldrar. Winter lights pryder Skansken mellan den 27 oktober och 28 januari.

Ladda ner ljuskarta över Skansen här

Den unika djurvärlden mitt i Stockholm

På Skansen finns en imponerande mångfald av nordiska djur. Du kan strosa runt bland Skånegås, linderössvin, Norsk fjordhäst, åsenfår, björn, ren, och Skånsk blommehöna, som delar gården med andra charmiga varelser som Roslagsfår. Dessutom kan du bege dig till Lilla-Skansen och träffa katter, marsvin, sandödlor och dvärgmöss. För de modiga finns till och med möjligheten att klappa en spindel eller en orm!

Historien från livet

När du kliver genom portarna till Skansen känns det som att du reser tillbaka i tiden. Här kan du uppleva levande historia och få en inblick i livet från år 1720 till nutid genom besök på de små gårdarna och husen som är öppna för allmänheten.

Baltic Sea Science Center

Dyk ner under ytan på Baltic Sea Science Center och möt de fascinerande varelser som lever i Östersjön. Här kan du utforska lärorika utställningar om Östersjön och dess miljö. Akvarierna visar upp många av de arter som kallar Östersjön för sitt hem så som abborre, blåmussla, plattfiskar, öronmaneter och strömming.

Marknader och temadagar

Skansen är inte bara en plats för djur och historia, utan också för kultur och evenemang. Varje höst anordnas hantverksdagar och höstmarknader där du kan njuta av god mat och köpa lokala produkter som sylt, grönsaker och hantverk. Mot slutet av året är det dags för den traditionella julmarknaden, där du kan utforska över 70 marknadsbodar fyllda med delikatesser till julbordet, marsipan, julbröd och lokalproducerat hantverk av textil, trä, keramik och ull. Du kan också njuta av läckerheter som kolbullar, våfflor, glögg och brända mandlar.

Skansen erbjuder en unik möjlighet att fördjupa dig i den nordiska naturen, kulturen och historien på ett och samma ställe. Ett besök här är som en resa genom tid och rum, där du kan utforska och uppleva allt från forntiden till nutiden. Det bästa utav allt är att det dessutom är nära och ligger mitt i Stockholm, så det är enkelt att ta sig dit.

Entrébiljett till Skansen köps på plats eller på deras hemsida www.skansen.se

Boka boende i Sverige via oss!

Boka boende i Sverige enkelt och bekvämt via oss. Vi hjälper dig att hitta det rätta hotellet, oavsett om du planerar en romantisk helg, en familjesemester eller en affärsresa. Vi samarbetar med Scandic som har det största och bredaste nätverket av hotell på den nordiska marknaden. Välkommen med din förfrågan!