• img skansen (5)
  • img skansen (6)
  • img skansen (7)
  • img skansen (9)
  • img skansen (8)

Underbara Skansen - Stockholms kulturella skatt

På Skansen möts det förflutna och nuet, djur och kultur, traditioner och trender. Sveriges själ i ett levande museum, mitt i Stockholm.

Njut av stämningen på Skansen i Stockholm. Vandra runt och hälsa på hos djuren i djurparken, besök Skansen-akvariet och handla på marknaden.

På Skansen, den historiska friluftsmuseet och djurparken, kan du uppleva en fascinerande blandning av vilda nordiska djur, lantraser, tamdjur och vilda djur från Östersjöområdet. Här möter du en mångfald av arter och kulturer som tillsammans skapar en unik upplevelse. Här är några höjdpunkter för ditt besök på Skansen:

Den unika djurvärlden mitt i Stockholm

På Skansen finns en imponerande mångfald av nordiska djur. Du kan strosa runt bland Skånegås, linderössvin, Norsk fjordhäst, åsenfår, björn, ren, och Skånsk blommehöna, som delar gården med andra charmiga varelser som Roslagsfår. Dessutom kan du bege dig till Lilla-Skansen och träffa katter, marsvin, sandödlor och dvärgmöss. För de modiga finns till och med möjligheten att klappa en spindel eller en orm!

Historien från livet

När du kliver genom portarna till Skansen känns det som att du reser tillbaka i tiden. Här kan du uppleva levande historia och få en inblick i livet från år 1720 till nutid genom besök på de små gårdarna och husen som är öppna för allmänheten.

Skansen erbjuder en unik möjlighet att fördjupa dig i den nordiska naturen, kulturen och historien på ett och samma ställe. Ett besök här är som en resa genom tid och rum, där du kan utforska och uppleva allt från forntiden till nutiden. Det bästa utav allt är att det dessutom är nära och ligger mitt i Stockholm, så det är enkelt att ta sig dit.

Baltic Sea Science Center

Dyk ner under ytan på Baltic Sea Science Center och möt de fascinerande varelser som lever i Östersjön. Här kan du utforska lärorika utställningar om Östersjön och dess miljö. Akvarierna visar upp många av de arter som kallar Östersjön för sitt hem så som abborre, blåmussla, plattfiskar, öronmaneter och strömming.

Marknader och evenemang

Skansen är inte bara en plats för djur och historia, utan också för kultur och evenemang. Under sommarmånaderna fylls Skansen med en mängd olika evenemang för alla åldrar och intressen. Från traditionella midsommarfiranden med dans kring midsommarstången till livliga musikkonserter, Allsång på Skansen och teaterföreställningar som tar plats på de vackra utomhusscenerna, finns det alltid något att se och uppleva.

För den som älskar att utforska lokala hantverk och smaker är Skansens små marknadsbodar ett måste att vandra förbi. Här samlas hantverkare och producenter från hela landet för att visa upp sina hantverk, handgjorda produkter och delikatesser. Besökare kan njuta av att promenera mellan de olika bodarna, prata med skickliga hantverkare och prova på lokala delikatesser som ostar, bröd, honung och mycket mer.

Entrébiljett till Skansen köps på plats eller på deras hemsida www.skansen.se

Boka boende i Sverige via oss!

Boka boende i Sverige enkelt och bekvämt via oss. Vi hjälper dig att hitta det rätta hotellet, oavsett om du planerar en helg på tu man hand, en familjesemester eller en affärsresa. Vi samarbetar med Scandic som har det största och bredaste nätverket av hotell på den nordiska marknaden. Välkommen med din förfrågan!