• img skansen (5)
  • img skansen (6)
  • img skansen (7)
  • img skansen (8)
  • img skansen (4)

Skansen

På Skansen möts det förflutna och nuet, djur och kultur, traditioner och trender. Sveriges själ i ett levande museum, mitt i Stockholm.

Boka in sommarens resa till Skansen och besök djuren på djurparken, lär dig om tiden och människorna från tre sekel i den levande historien på området och bara strosa runt på det vackra området.

På Skansen träffar du vilda nordiska djur, lantraser, tamdjur och Östersjöns invånare. Skånegås, linderössvin, Norsk fjordhäst, åsenfår och Skånsk blommehöna samsa på gården med Roslagsfår och andra djur. På Lilla-Skansen kan du också hälsa på hos katterna, marsvinen, sandödlan och dvärgmusen. Missa inte heller ett besök på Skansen-Akvariet, där alla apor, fiskar och krokodiler, skorpioner, papegojor och grodor bor.

Historien från livet
Att gå in genom portarna på Skansen är som att gå in i en annan tid och möta människorna från tre sekel - här visas levande historia. Upptäck och upplev allt från 1720 till nutid genom att besöka de små gårdarna.

Baltic Sea Science Center
På Baltic Sea Science Center kan du gå ner under ytan och möta djuren som lever där samt ta del av de viktiga utställningarna om Östersjön och miljön. I huset finns akvarier med många av Östersjöns arter så som abborre, blåmussla, plattfiskar, öronmaneter och strömming.

Entrébiljett till Skansen köps på plats.

Läs mer på www.skansen.se

Bo var du vill – vi bokar!

Sköna, trevliga och prisvärda hotell för alla smaker. Vi hjälper dig att hitta ett hotell som passar för just ditt sällskap. Du får också förmånligare båtbiljetter då du bokar boende genom oss.