img sjokvarteret glada va

Ålandstips! Platser och aktiviteter du inte får missa

Utforska skärgården med alla charmiga smultronställen! Vi har sammanställt en lista över restauranger, caféer, sevärdheter och ett brett utbud av aktiviteter och evenemang som du inte får missa!

Åland, vår lilla pärla belägen mitt i Östersjön är en perfekt destination för alla åldrar och intressen. Här finns allt från ljuvliga badstränder, över 6700 unika skärgårdsöar att utforska, intressanta historiska platser och ljuvlig åländsk mat.

För naturälskare erbjuder Åland en mängd olika aktiviteter. Du kan utforska den grönskande naturen till fots eller på cykel längs de många små byvägarna. Med havet som granne är Åland också en populär destination för fiske, kajakpaddling och båtliv.

För den som är intresserad av historia och kultur finns det mycket att upptäcka. Besök Kastelholms slott, en medeltida fästning med anor från 1300-talet, eller vandra runt i den charmiga småstaden Mariehamn och beundra Sjökvarteret och alla historiska byggnader. Ålands sjöfartsmuseum ger också en fascinerande inblick i regionens maritima historia.

Matälskare kommer att uppskatta det lokala köket på Åland, med fokus på fina råvaror från både land och hav. Du kan du avnjuta läckra lokala delikatesser som Ålands pannkaka eller nyfångad stekt abborre på någon av öns många restauranger och caféer. Åland är även känt för sina äppelodlingar och självklart chipsfabriken Taffel.

Oavsett om du är ute efter äventyr i naturen, kulturella upplevelser, evenemang eller bara vill koppla av och njuta av den avslappnade atmosfären, har Åland något att erbjuda för alla smaker!