img kastellet (3)

Klassresa till Kastellet i Waxholm

På Kastellet i Waxholm får klassen ett spännande äventyr i en magisk miljö.

Att låta Vaxholms Kastell bli målet för klassresan kan inte gå fel. Här kan klassen tävla mot varandra och bli ännu tajtare!

I början av 1500-talet byggde riksföreståndaren Svante Nilsson Sture Vaxholms fästning efter att Gustav Vasa beslutat att Stockholms slott behövde en ny och kraftigare fästning för att kunna blockera sunden vid Pålsunden och Oxdjupet. 1877 förflyttades försvaret från Vaxholm till Oxdjupssundet där Oscar-Fredriksborg hade byggts. Vaxholms Kastell fortsatte dock att användas fram till det andra världskriget, men då som utbildningsplats och administrativt centrum för Kustartilleriet.

Från 2005 har den militära verksamheten i Vaxholmsområdet flyttat och Kastellet har blivit ett spännande centrum med bistro, museum, galleri och aktiviteter för både vuxna och barn. Kastellet är således ett perfekt ställe för en klassresa.

Fångarna på Kastellet för barn 9-12 år
Här gäller det att tillsammans lösa uppgifterna, som kan vara både kluriga och svettiga, för att få poäng. Dagen avslutas med en spännande skattjakt. Det här blir garanterat en oförglömlig dag!

Barnen och medföljande vuxna tas emot på Ångbåtsbryggan och leds upp till Borggården där aktivitesguidena berättar om hur Fångarna på Kastellet kommer att gå till. Tidsåtgång: 2 timmar

Fångarna på Kastellet för ungdomar 13-18 år
Det här är ett riktigt spännande äventyr som utspelar sig längs borgmurarna, i trappor och prång och på Kastellets vind. Här får man träna samarbete och får dessutom en fysisk utmaning på köpet. Man tävlar i lag mot varandra på stationer som Jättelabyrinten Inbrottet och Inte nudda golv. Tidsåtgång: 2 timmar

Låt oss på Williams Buss hjälpa dig att planera och boka hela upplevelsen med resa och övriga aktiviteter.

Välkommen med din förfrågan!