• img junibacken-spegelvand
  • img junibacken (2)
  • img junibacken (1)
  • img junibacken (4)
  • img junibacken (5)

Junibacken, om barnen får välja

Ett barnkulturhus i Astrid Lindgrens anda där stora och små får chansen att uppleva fantastiska saker tillsammans, precis på det sätt som Astrid skrev om i sina böcker.

På Junibacken får barn och vuxna chansen att uppleva Astrids sagovärld tillsammans. De där magiska ögonblicken som är svåra att beskriva i ord, det är dem du hittar på Junibacken.

Sagan om Junibacken börjar med Astrid Lindgren. När hon första gången fick höra talas om projektet så tyckte hon att det var nog klokt och bra, men något “Astrid Lindgren-hus” ville hon rakt inte veta av. En plats där andra barnboksförfattare och illustratörer kunde lyftas fram och inspirera, det gick däremot bra. Och så fick det bli. Staffan Götestam, som presenterat idén för Astrid, var redan inne på samma spår: “Jag ville skapa ett kulturhus för både barn och vuxna. Inte ett gammaldags och dammigt, utan ett nyskapande, innehållsrikt och spännande!”

Redan från början fanns en idé om en färd med ett litet tåg genom några av Astrids berättelser, och idén blev verklighet. Slå dig ner i den bekväma vagnen och följ med på en sagolik åktur i sagans värld där du kan möta många av huvudfigurerna i Astrids sagor.

Utställningarna är också skapade in i minsta detalj, med barriga stigar, lilla gubben i verklighetstrogen storlek osv. Du rycks helt enkelt med in i sagans värld.

Entrébiljett köps på plats.

Läs mer på www.junibacken.se

Boka boende i Sverige via oss!

Boka boende i Sverige enkelt och bekvämt via oss. Vi hjälper dig att hitta det rätta hotellet, oavsett om du planerar en helg på tu man hand, en familjesemester eller en affärsresa. Vi samarbetar med Scandic som har det största och bredaste nätverket av hotell på den nordiska marknaden. Välkommen med din förfrågan!