Familjeresor till Sverige

Familjeresor till Sverige

Njut av en helg tillsammans med familjen och boka en kortresa till Sverige. Här listar vi en del av sakerna ni kan göra med familjen i Sverige.

Passa på att boka in en rolig resa med familjen. Åk över dagen eller stanna lite längre, vi har fina priser på Scandic Hotell i hela Sverige.

Centralt i Uppsala från 97 €/dubbelrum per natt
Centralt i Stockholm från 136 €/dubbelrum per natt

Resor till Stockholm

LIVRUSTKAMMAREN
En riktig guldgruva för både stora och små besökare. Vi ser drottningars skimrande klänningar och undrar vad de tänkte och kände under fasaden av siden och sammet. Vi ser dramatiska minnen efter kungar som blivit hjältar redan i livet. Ursprungligen var Livrustkammaren de svenska kungarnas vapenförråd. Idag hittar du här praktfulla paradrustningar, vapen och dräkter – ovärderliga föremål som bara finns i ett exemplar.

FJÄRILSHUSET I HAGA
Njut av känslan att vandra bland de fritt flygande fjärilarna i stora tropiska växthus. Bland vattenfall och prunkande växtlighet upptäcker du naturens under. Fjärilshuset har slagit upp portarna för ett av Nordens största hajakvarium, Haga Ocean. I den 30 meter långa tanken som rymmer 1,2 miljoner liter vatten simmar färgglada fiskar tillsammans med stora och små revhajar.

COSMONOVA OCH NATURHISTORISKA RIKSMUSEET
Världens största film- och planetarieupplevelse – upplev platser du annars bara når i fantasin. Missa inte basutställningarna om allt från dinosaurier till människokroppen.

Resor till Uppsala

BIOTOPIA
I den vackra Vasaparken ligger Biotopia, ett spännande interaktivt museum där du, dina barn och barnbarn tillsammans kan upptäcka och uppleva naturen. Museet fungerar som vägvisare till naturen i Uppland och har en fast utställning om Upplands uppkomst, det finns dioramor med flera hundra svenska djur, utställda i naturtroget återgivna landskap. Här finns bland annat en uppländsk sjö, en havsstrand och olika skogsområden med djur som är vanliga i just dessa naturtyper.

GAMLA UPPSALA MUSEUM
Ta del av de myter som spunnits kring denna plats genom århundraden. I museets basutställning finns unika originalfynd från kungshögarna som länge var symbolen för en storslagen forntid.
Utställningen visar de arkeologiska fynden från utgrävningar och berättar om ynglingakungarna, vikingatida offer, hedniska gudar och en krigisk järnålder.
Följ med på en resa över tidens hav, från 500-talets hedniska småkungadöme, via vikingatidens religiösa brytningstid till byggandet av domkyrkan från 1100-talet.

Aqua Nova Äventyrsbad

Bada och ha kul på Aqua Nova Äventyrsbad i Borlänge. Här finns det bl.a. rutschkanor, vildfors, vågbassäng och utomhusbassäng med virvelström. Pris från 144 € för 2 vuxna och 2 barn.

Tom Tits Experiment

Besök Tom Tits Experiment, ett hus fyllt till bredden med spännande experiment både ute och inne. Prisexempel för 2 vuxna och 2 barn 151 € inkl. en natt på Scandic Skogshöjd inkl. frukost och entré till Tom Tits.

Res alla plus bilen för 14 €

Ta med bilen till Sverige! Med vår bilkampanj betalar du bara 14 € per tur för bilen och alla som åker med. Gäller t.o.m. den 7/1 2018 vid bokning och förhandsbetalning på webben.