img skordefesten familj

Åk med Williams Buss på Skördefest

Åk på en härlig bussrundtur under Skördefesten och besök Mickels Gård, Gård Syrenbacken och Drygsböle Gårdscafé i Hammarland.

Bussrundtur 15.00€ /person

Den åländska landsbygden bjuder in till några spännande och glada dagar med skördefest. Åk med Williams Buss till Mickels Gård, Gård Syrenbacken och Drygsböle Gårdscafé.

Skördefesthelgen 22-24/9 närmar sig och gårdarna är redo att öppna sina portar. Solmogna äpplen plockas, morötter skördas och havtornsbären börjar skifta i orange så ta med dig en kylväska och passa på att handla med dig av våra fantastiska lokala produkter.

I år åker Williams Buss till Mickels Gård i Gottby. Hälsa på gårdens alla får, kor och höns. Unna dig en "Smash" burgare, fika på gårdens kafé eller handla gårdsprodukter som finns till försäljning vid entrén till Unos Vita hus. Allt i kaféet är hembakat och det serveras bland annat, århundradets maträtt, Ålandspannkakan. Ålandsbondens säljer gårdens ekologiska naturbeteskött. För barnen finns halmhoppning, Calles hinderbana, kastvägg, styltor m.m. Man kan även åka på kosafari med traktor och vagn. Så häng med på en tur och upplev kor och kalvar längs vägen (kosafari 5 € per person). Turer går på fredag kl. 13-16 & 17-20, lördag kl. 12-16 & 17-20, söndag kl. 12-15.

Barnanpassat Gårdsmuseum – missa inte äventyret i tidsmaskinen Unos Vita Hus, en spännande barnanpassad tidsresa, om hur man levde i det magiska huset förr. Du har även möjlighet att träffa åsnan Uno som dyker upp under dagarna (inträde.)

Turen fortsätter till Gård Syrenbacken med café, gårdsmuseum och glada djur.
Strosa runt i gårdsmuseét, ta något gott att äta och dricka i gårdscafé eller avnjut en smarrig Jurmoburgare i trädgården. På plats hittar ni även betongfigurer och hembakt från Annikas Hembageri, hantverksförsäljning, aktiviteter för barn såsom traktorsafari, käpphästhoppning, halmhoppning och mycket mer. På gården finns också hästvagns- och hästredskapsutställning.

Bussrundturen avslutas med ett besök på Drygsböle Gårdscafé. Här kan du njuta av en kopp kaffe och den välfyllda och omtyckta kakbuffén på skullan i gårdens ladugård. Här finns även smörgåsar med rökt rådjurskött, (rökt av Marskogens Lamm) smörgåsar med skinka och ost och gårdens egen glutenfria Ålandspannkaka. Titta också in i gårdsmuseet som förtäljer gårdens 400-åriga historia och bekanta dig med spännande och intressanta försäljare.Barnen kan sysselsätta sig i sandlådan, på käpphästbanan eller med styltor. I år är även Gottby kaniner på besök!

Pris: vuxen 15 €, barn 6-12 år 5 €, barn 0-5 år åker gratis. Betalning på bussen.
Datum: Lördagen den 23 september, kl. 10.00-15.00. Start och stop vid Bussplan i Mariehamn.

Ingen förhandsanmälan behövs.

I PRISET INGÅR:

Bussrundtur till angivna gårdar.