• img mseckero romglas
  • img rom jonathan
  • img rom masterklass

Romdagar på M/S Eckerö

Den 21-23 mars har vi romdagar ombord tillsammans med Plantation. Boka in vår exklusiva Master Class provning av 6 olika sorter rom tillsammans med Brand ambassadör Aurélie Maumus.
img flaska illustration

Romdagar - Master Class

Information om Master Class tastingen

Klicka här
img flaska illustration

Pop-Up butik sortiment

Se alla exklusiva romsorter i pop-up butiken.

Klicka här

Tillsammans med Plantation bjuder vi in till spännande och smakrika romdagar ombord på M/S Eckerö den 21-23 mars. Under eventet ordnas Master Class provningar och vi öppnar upp en Pop-Up butik med exklusiva romsorter från Plantation. I taxfreebutik Magasin Märket hittar du också ett stort antal olika romsorter och märken – alltid till förmånliga ombordspriser!

Plantations sortiment av rom inkluderar årgångar, blandningar och bar-klassiker. I signaturblandningarna har man utnyttjat den lokala kunskapen från Cognac-regionen och skapat rom med flera olika parametrar som förblir hemligheten hos Maison Ferrand. Bar-klassikerna är utformade med synpunkter från bartendrar över hela världen och består av fyra rommer idealiska för cocktails, från en enkel Daiquiri till de mest sofistikerade Zombies. Plantations tredje kollektion av ljuvliga årgångsrom som kommer från hela världen, där var och en hedrar en land eller område och kännetecknas av de lokala kryddorna som gör den speciell.

Pop-Up butik

Under eventet öpnar vi upp en Pop-Up butik med en handplockad samling av de mest exklusiva romsorterna från Plantation. Butiken är öppen på 13.30- och 18.30-avgången.

Notera att några av sorterna är tillgängliga endast i begränsat antal och kan ta slut under eventets gång.

Master Class – Exklusiv romprovning (fullbokat)

För dig som vill uppleva någonting riktigt unikt erbjuder Brand ambassadör Aurélie Maumus från Plantation dig möjligheten att gå på en exklusiv provning. Aurélie berättar historierna bakom den mytomspunna rommen och du får prova 6 exklusiva sorter. Provningarna ordnas på 10.00 samt 15.00-avgången alla dagar under eventet. Pop-Up butiken är öppen för deltagarna efter dryckesprovningen.

Pris romprovning: 350 kr

Provningarna tar ca en timme och bokas online eller per telefon, 0175-258 00 senast dagen innan avresa.

Rommens väg genom världen

Rommen är en ädel dryck med en lång historia. Ursprunget kan spåras till Kanarieöarna när Christoffer Columbus förde sockerrörsplantor till ön Hispaniola i Västindien år 1493. Den karibiska övärlden visade sig vara perfekt för odling av sockerrör och det markerade början på något betydelsefullt. Sockertillverkningen resulterade i en betydande mängd melass, och snart upptäcktes att om man blandade den med vatten och lät den jäsa i solen fick man en kraftfull produkt. Detta ledde till destillering av det återstående materialet på 1650-talet, vilket resulterade i en dryck med hög alkoholhalt. Rommen spreds sedan med handelsfartyg och blev en omtyckt dryck över hela världen.

img huvudbild jan-mars

Taxfree

Dofter, smycken, väskor, drycker och massor med godis hittar du i vår taxfreebutik. Missa inte våra specialerbjudanden på utvalda…

Läs mer
img carte tallrik

Mat och dryck

Inled din resa med att äta i någon av restaurangerna som finns ombord på M/S Eckerö. Våra menyer speglar alltid den aktuella…

Läs mer