img osthammar-jul

Jul i Roslagen

I Roslagen finns alla möjligheter till en magisk julstämning! Här anordnas julmarknader i skärgården, på bruken och i småstäderna.

Julen är marknadens tid så passa på att åka över dagen eller stanna några nätter på hotell och njut av den glittrande stämningen på julmarknader runtom i Roslagen.

Smygstarta första advent och fynda bland lokala kreatörer från Roslagen i en kulturhistorisk miljö och besök julmarknaden i Åkersbro. Hantverk, konst, betong, inredning, böcker (flera författare på plats för signering), bakverk, julkort, kransar, julblommor, honung, mössor, bivaxdukar, loppis mm. Traditionen med marknad i Åkersbro sträcker sig till 1800-talet då Åkersbergas sockencentrum med handelsbod och magasin fanns på platsen.

Vill du uppleva en robustare marknad och kombinera med kultur är Pythagoras industrimuseum det perfekta besöksmålet. Bland maskiner och motorer inne i fabriken kan du botanisera bland lokalt producerat livsmedel, stickat, träslöjd, luffarslöjd, smycken, böcker, fårskinn, granrishantverk och mycket mera.

Drejat och bränt, stickat och sytt, gammalt och nytt, Länsmans tunnbröd, julblommor och dörrkransar, konsthantverk, antikt och kuriosa, korv vid brasan och gott fika i café hittar du på julmarknaden på Länsmansgården.

I Grisslehamn ordnar också Grisslehamns Intresseförening traditionsenlig julmarknad mitt i byn.

Se datum och flera julmarknader i Roslagen, klicka här

Kombinera med boende på hotell

Unna dig en minisemester och boka en skön natt på hotell. Vi bokar hotell i hela Sverige till förmånliga priser.
Vill du lyxa till det lite extra är en spa-vistelse på Havsbaden Spa & Resort i Grisslehamn det perfekta valet.