M/S Eckerö trafikerar enligt ordinarie tidtabell. Mellan 25/3 – 17/6 erbjuder vi dock ingen anslutningsbuss till/från Grisslehamn. För aktuell information gällande resande under pandemin,klicka här!

Information gällande inresa till Åland

Det är fortfarande tillåtet för alla att åka på kryssning till Åland tur/retur med vändande båt, dvs. utan att gå av på Åland.

Man får resa in till Åland (gå iland) från Sverige enbart vid särskilda skäl, läs mer om inresereglerna på raja.fi.

De nya rekommendationer som myndigheterna har utfärdat gällande att kunna uppvisa max 72 timmar gammalt negativt covid-19 test vid inresa till Finland gäller inte Åland. Däremot gäller frivillig karantän i 7 dagar fortsättningsvis vid inresa till Åland.

Det är resenärens eget ansvar att sätta sig in i myndigheternas rekommendationer och de regler för hygien och hälsa som myndigheterna infört.
Se sammanfattad information från Ålands Landskapsregering kring vad som gäller vid inresa till Åland på covid-19.ax

Läs mer om vad som gäller för inresa till Åland för tillfället – se finska gränsbevakningens aktuella regler på raja.fi
Kontaktuppgifter till finländska gränsbevakningsväsendet:
Telefon +358 (0)50 597 2255 (kl. 08.00–16.00)
rajavartiolaitos@raja.fi

Klicka här för infoblad för inresande från Sverige.

Observera att giltigt identitetsbevis med fotografi alltid skall medtagas och kunna uppvisas på resan. På grund av skärpta gränskontroller kommer samtliga resenärers legitimation att kontrolleras vid inresa till Åland/Sverige. Barn under 18 år som reser i sällskap med förälder eller vårdnadshavare som kan visa giltig id-handling omfattas inte av ID-kravet.