• img exklusiva viner eckero
  • img finviner roda
  • img finviner vita

Exklusiva viner hos Eckerö Linjen

Nu erbjuder vi några exklusiva viner från Frankrike och USA. Läs mer om några av de högkvalitativa vinerna nedan.

Just nu har vi ett tillfälligt sortiment av exklusiva viner från regionerna Champagne, Bordeaux, Bourgogne, Rhône och Alsace i Frankrike samt Napa Valley i USA på besök i vår taxfreebutik Magasin Märket. Här kan du bekanta dig lite närmare med vinerna och dess vinmakare. Finns i ett begränsat antal ombord så långt lagret räcker.

Louis Roederer Cristal Rosé Champagne Brut 2013 & Louis Roederer Cristal Champagne Brut 2015
Det finns få viner som omges av ett så magiskt skimmer som just Cristal och den svenske världsauktoriteten Richard Juhlin sparar inte på berömmet i sin bok "En doft av Champagne": "Roederer är onekligen ett strålande champagnehus med en exceptionell portfölj av viner. Standarchampagnen är lysande, rosé och blanc de blancs erbjuder en hustypisk, aristokratisk elegans och årgångsvinet tillhör alltid de bästa. För mig är huset ett av de tre främsta i hela Champagne. Varje årgång är lysande. Köp alla Roederers årgångviner ni kommer över!"

Chateau Rocheyron 2017
Château Rocheyron består av 8,45 hektar av den historiska kalkstenplatån i Saint-Emilion. Här har den berömde danske vinmakaren Peter Sisseck med världsberömda vinet Pingus i ryggen, tillsammans med Schweiziske entreprenören och vinkännaren Silvio Denz, förvärvat ett vackert litet slott som är fullt av den charm som är typiskt för vingårdarna i Saint-Emilion. Denna årgång har fått 98 poäng av James Suckling.

Domaine Faiveley Gevrey Chambertin 1er Cru Les Cazetiers 2021 & Domaine Faiveley Puligny Montrachet 1er Cru Champ Gain 2020
Domaine Faiveley är familjeägt och drivs sedan 2005 av syskonen Erwan och Eve Faiveley vilka är sjunde generationens vinmakare. Till sin hjälp har man vinmakaren Jérôme Flous och tack vare deras samlade erfarenhet och kunnande räknas man idag till topproducenterna i Bourgogne.

Vingården Les Cazetiers ligger i sydöstläge precis ovanför Château de Gevrey och anses vara en av de bästa Premier Cru-lägena i Gevrey.

Champ Gain omfattar 10 hektar och ligger strax nedanför La Garenne. 2020 var en solig årgång, men ändå uppvisar vinerna en enorm fräschör. Skördeuttaget var lågt men kvaliteten enastående med perfekt mognad.

Domaine Jaboulet Hermitage La Maison Bleue 2020
Paul Jaboulet Aîné, känt som Jaboulet, grundades redan 1834 i Tain l'Hermitage vid Rhônefloden. 1919 anskaffade man La Chapelle, ett litet vackert kapell, på toppen av Hermitage som givit namn till det ikoniska vinet från detta mytomspunna berg och som anses var ett av de främsta uttrycken av syrah i världen.

Xavier Gerard Côte-Rôtie 2019
Den något hemlighetsfulla Xavier är idag en av de nya stjärnorna i norra Rhone-dalen. År 2013 tog han över vingårdarna från sin far och började då göra vin under eget namn endast 30 år gammal. Idag har han totalt 9 hektar vinmark och arbetar ekologiskt. Snabbt efter att vinerna släppts fick han kultstatus.

Zind Humbrecht Riesling Clos Häuserer 2020
Zind-Humbrecht tillhör de absolut främsta i regionen och vinmakaren Olivier Humbrecht förfogar över några av Alsace bästa vingårdslägen. Zind-Humbrechts kraftfulla, koncentrerade och välbalanserade viner är unika i sin nobla elegans vilket har skapat den fina renommé producenten har i vinvärlden. Wine Magazine kallar Zind-Humbrecht "universums främste vinproducent".

Handla förmånligt i vår taxfreebutik

Upptäck förmånliga erbjudanden när du handlar i vår taxfreebutik ombord på M/S Eckerö. Vi har ett brett utbud av drycker, kosmetik, smycken och godis. Vi har också alltid utvalda produkter till specialpris.

Se vårt ordinarie sortiment och specialerbjudanden här

img huvudbild april-maj

Taxfree

Dofter, smycken, väskor, drycker och massor med godis hittar du i vår taxfreebutik. Missa inte våra specialerbjudanden på utvalda…

Läs mer
img kryssningavardarna pa dack bla

Nöje och artister

Nöjeskryssa och njut av underbara live-musik alla dagar i veckan! Våra kryssningsvärdar och gästmusiker håller stämningen i…

Läs mer