M/S Eckerö trafikerar enligt ordinarie tidtabell. För aktuell information gällande resande under pandemin,klicka här
img av-omtanke ny

Aktuell information om resande under pandemin

Vi vill att du skall kunna njuta av en trygg resa med oss och har vidtagit en mängd åtgärder för din och vår personals säkerhet.

Uppdaterad senast: 2021-09-29, 12.30

Det är tillåtet för alla som är friska och symtomfria att åka på kryssning till Åland t/r med vändande båt, dvs. utan att gå av på Åland. Vi har vidtagit en mängd åtgärder för att minska smittrisken och tillsammans kan vi göra det till en trygg och säker sjöresa. Vi följer Folkhälsomyndighetens restriktioner samt Svenska Regeringens femstegs avvecklingsplan för restriktionerna gällande coronaviruset.

Nedan har vi samlat vanliga frågor och svar om hur coronaviruset påverkar resandet med oss. Vi reserverar oss för att vi med kort varsel kan komma att ändra i våra rutiner, vår tidtabell eller annat som berör vår produkt.

Säkerhetsåtgärder ombord

Id-handling med på resan
Observera att giltigt identitetsbevis med fotografi alltid skall medtagas och kunna uppvisas på resan. På grund av skärpta gränskontroller kommer samtliga resenärers legitimation att kontrolleras vid inresa till Åland/Sverige. Barn under 18 år som reser i sällskap med förälder eller vårdnadshavare som kan visa giltig id-handling omfattas inte av ID-kravet.

Information gällande hamnterminalerna
Både terminalen i Grisslehamn och Eckerö är nu kontantfria. Handdesinficering finns tillgänglig på strategiska platser och vi påminner via skyltning om att hålla avstånd.

Anslutningsbussar
Vi följer Folkhälsomyndigheternas direktiv, vilket betyder att vi inte har begränsat passagerarantal på våra anslutningsbussar. Dessa restriktioner togs bort den 15 juli av FHM angående långväga kollektivtrafik med buss och tåg. Se tider och hållplatser för våra anslutningsbussar här.

Eckerö Linjens personal utbildad inom smittskydd
All personal i terminalerna och ombord har genomgått en utbildning i smittskydd. Personalen genomför även varje morgon en egenkontroll kring eventuella förkylningssymptom.

Vad gör vi för att säkerställa att våra resenärer håller social distans och för att förhindra smittspridning ombord?
Maxkapaciteten gäster är fortsättningsvis begränsad. I terminalerna och ombord uppmanar vi, både genom skyltning och utrop i högtalarna, om att komma ihåg att hålla avstånd.

Vi begränsar och kontrollerar alla passagerarflöden i terminalerna och vid på- och avstigning. Vid avstigning gör vi utrop i högtalarna där vi berättar i vilken ordning landstigning kommer att ske. Bilburna gäster går till sina fordon först medan andra sitter kvar där de är. Vi fortsätter sedan med ett däck i taget.

Betalmedel ombord
Vi uppmuntrar kortbetalningar i största möjliga mån.

Information gällande restaurangerna
Vi har fortsättningsvis begränsat antalet sittplatser i restaurangerna.

I bufférestaurangen har skyddande plexiglas monterats över buffén och handdesinficeringsmedel bör användas då du tar mat. Det är bordsservering av drycker, förutom på brunchen då du själv hämtar dryck från automat.

I Kafé Käringsund är bakverk och smörgåsar enskilt förpackade och du kan välja engångsbestick om du önskar.

Se restaurangernas öppettider här

Information gällande taxfreebutiken
Det finns handdesinficeringsmedel utanför butiken. Vi påminner om att hålla avståndet genom distansmarkeringar. Det finns två kassor för kontantbetalning, i övriga kassor gäller endast kortbetalningar. Plexiglas har monterats vid kassorna.

Se våra aktuella taxfree erbjudanden, klicka här

Information gällande underhållningen
Våra kryssningsvärdar är ombord alla dagar och underhåller med musik, frågesporter och annat kul. Se nöjesschemat här

Städrutiner ombord
Vi har intensifierat städrutinerna i våra terminaler och ombord och rengör mer frekvent de ytor som våra gäster kommer i kontakt med, exempelvis handtag, trappräcken, kortterminaler och övriga utsatta ytor.

Kan man smittas via ventilationssystemet ombord?
Enligt Institutet för Hälsa och Välfärd och Folkhälsomyndigheten är coronaviruset primärt en droppinfektion som sprider sig när den insjuknade hostar eller nyser. Viruset kan också överföras via direktkontakt. Viruset överlever inte i luften. Ventilationssystemen ombord körs med 100 % frisk luft, ingen cirkulation.

Vad händer om någon misstänks vara smittad ombord?
Vi välkomnar gäster och personal som är symptomfria och friska ombord. Skulle det ändå uppstå ett misstänkt sjukdomsfall har vi tydliga rutiner för att hantera olika typer av smitta ombord. Alla åtgärder utgår från myndighetsdirektiv och beslutas om i samråd med myndigheterna. Om en resenär uppvisar sjukdomssymptom som kan misstänkas vara Corona, eller någon annan smittsam sjukdom kan vederbörande bli isolerad i hytt som fartyget tillhandahåller fram till ankomst. Eventuella Corona-tester utförs av sjukvårdsinstanserna iland.

Är det möjligt för mig att sitta kvar i bilen under resan?
På grund av säkerhetsskäl är det inte möjligt att sitta kvar i bilen under resans gång.

Ombokning/avbokning av resa
Våra omboknings-/avbokningsvillkor kan du läsa mer om här: https://www.eckerolinjen.se/bokningsvillkor