• img bergianskatradgarden (3)
  • img bergianskatradgarden (2)
  • img bergianskatradgarden (1)

Bergianska Trädgården – museet med levande växter

Visste du att världens största näckros finns i Stockholm? Upplev mängder av spännande växter från hela världen på Bergianska trädgården.

Bergianska trädgården är en botanisk trädgård med två innehållsrika växthus, Edvard Andersons växthus och Victoriahuset. Här finns växter från hela världen, som Medelhavsområdet och tropikerna.

Trädgården är naturskönt belägen vid Brunnsvikens strand i norra Stockholm och är ett utmärkt besöksmål för såväl barn som vuxna. Förutom hundratals träd- och buskarter, stora gräsytor med blommande örter finns växtsystematiska kvarter där man ser hur växter är släkt med varandra, växtgeografiska områden samt en frodig frukt- och bärträdgård.

I Edvard Anderssons växthus strövar man från Medelhavsområdet till Sydafrikas och sydvästra Australiens blommande buskmarker till kalifornisk öken och fuktig regnskog. I de tropiska avdelningarna finns nyttoväxter som kaffe, te och kakao samt insektfångande växter.

I Victoriahuset, med den stora välvda glaskupolen över en fantasieggande tropikvärld, flyter de makalöst stora och taggiga bladen av jättenäckrosor av släktet Victoria.

Entrébiljett köps på plats.

Läs mer på www.bergianska.se

Bo var du vill – vi bokar!

Sköna, trevliga och prisvärda hotell för alla smaker. Vår närmsta huvudstad Stockholm är unikt och också en ort med mycket aktiviteter och ett perfekt utgångsläge för att enkelt ta sig vidare till andra destinationer. Boka enkelt och bekvämt både resa och boende genom oss.

Prisexempel på hotell i Stockholm och Uppsala genom Eckerö Linjen
Centralt i Stockholm från 130 €/dubbelrum
Centralt i Uppsala från 81 €/dubbelrum